Välj inriktning:

Systemair Systemair grundades 1974 under namnet Kanalfläkt. Företaget byggdes upp med den runda kanalfläkten, den banbrytande idé som gjorde det möjligt att räta ut ventilationskanalen. Vår devis har allt sedan dess varit "den raka vägen", även om uttrycket fått en vidgad betydelse, från produktidé till affärsidé. Sortimentet har också vidgats och omfattar idag även aggregat, luftdon och luftridåer.

Privat kund? Här hittar du länken till systemairs bostadsventilation

 

 Detta är ett citat från Systemairs startsida och den är verkligen värd att läsa, så vi hoppas att ni ger denna text 2 minuter. 
 

Bostadsventilation

 Många tror att luften hemma är bra …

.... men många gånger kan luften i våra bostäder till och med vara sämre än luften på gatan. Forskning och studier visar att i våra storstäder kan det vara så illa som 3-10 gånger mer förorenad luft inomhus jämfört med utomhus. Det kan i sin tur leda till astma, allergier och även lungcancer. Vi behöver helt enkelt frisk luft för att må bra.

Ventilation med värmeåtervinning (FTX) säkerställer inte bara hälsosam luftväxling i din bostad, det är också en hälsosam investering eftersom du sänker dina uppvärmningskostnader, vilket gynnar både din plånbok och vår gemensamma miljö.

Ventilationen står för ca 10 % av energianvändningen i en bostad. Därför är det en stor fördel att du, med bostadsventilation från Systemair, kan återvinna upp till 90 % av värmen i frånluften. Tack vare effektiva fläktar och värmeväxlare med hög verkningsgrad får du bästa tänkbara luftkvalitet till en låg kostnad. De energieffektiva aggregaten ser till att du kan spara upp till 7 000 kWh* per år för en normalstor villa, vilket ger en återbetalningstid för din investering på 3-5 år.

Behovsstyrt för bästa komfort och ekonomi
Du kan också spara energi och därmed pengar genom att behovsstyra ventilationen med hjälp av Systemairs produkter. Det betyder att du enkelt kan reducera luftomsättningen när du inte är hemma, likaväl som du kan forceraden när du t ex har gäster.